Jak programování v Minecraftu pomáhá dětem?

Jak programování v Minecraftu pomáhá dětem?

 

Světy a objekty ve hře Minecraft jsou tvořeny tisíci bloky, které se staví pomocí nul a jedniček: základní jazyk kódování: buď tam blok je, nebo není. Zapnuto nebo vypnuto. Různé bloky, jako je voda, hlína a meče, mají různé vlastnosti, jak si jistě dokážete představit. Kódování přesně specifikuje, co bude počítač dělat, a určuje, jak bude fungovat. Učíme děti, jak porozumět vnitřnímu kódu Minecraftu a využít ho k sestrojení opravdu skvělých věcí.

V této digitální éře už děti s počítači umějí zacházet, ale naučit se je programovat jim poskytne mimořádnou a nesmírně užitečnou sadu dovedností.

Naše lekce rozvíjejí intuici pro inženýrství, fungování programovací logiky a to, jak různé prvky fyziky utvářejí náš život: voda, gravitace, půda, láva, rostliny, zvířata…

Je Minecraft dobrým úvodem do programování pro děti?

Klíčem k výuce programování je motivovat mladé lidi. Náš kroužek virtuálního programování v Minecraftu je ideální, protože kombinuje zábavnou hru, kterou mají rádi, s nenápadným, ale účinným úvodem do toho, jak programování funguje.

Způsob, jakým Minecraft děti zaujme, lze využít k tomu, aby se naučily užitečné dovednosti, a to způsobem, který jim nepřipadá jako práce.

Minecraft lze rozšířit o kód, který hráčům umožňuje provádět nejrůznější zajímavé akce: včetně generování příšer, zvyšování zdraví hráčů nebo jejich předmětů, a dokonce i nařizování nehratelným postavám (vesničanům), aby dělali určité věci.

Vzhledem k relativní jednoduchosti Minecraftu jako hry je učení se jeho úpravám dobrým odrazovým můstkem pro učení se manipulaci a vytváření kódu pro jiné hry a programy.

Chcete získat další informace o Minecraftu? Přečtěte si náš další článek - Kódování Minecraftu pro děti - tipy a triky.

 

Kroužek programování pro děti - Minecraft

 

Je kódování Minecraftu pro děti snadno pochopitelné?

Kódovací jazyky často obsahují spoustu řetězců slov, čísel, písmen a složité gramatiky, což vyžaduje spoustu psaní. Takové množství psaní často zastraší děti, které neumějí psát rychle.

Programy, jako je například Minecraft: Java Edition nabízejí možnost upravovat hru pomocí jednotlivých řádků kódu. Například příkaz: "/time set day" okamžitě změní herní čas na den. Naučit se takový jednoduchý příkaz může mít obrovský vliv na to, jak děti přemýšlejí o hrách, počítačích
fyzickém světě kolem sebe.

Další příkazy, jako například příkaz "fill", umožňují hráčům automaticky vyplnit bloky celý 3D obdélník. Příkaz fill umožňuje nastavit parametry, ve kterých se automaticky vygeneruje obdélníkový hranol sestavený ze zadaných bloků podle konkrétních souřadnic, které předáte hře. To je jedna z krás automatizace.

Příkaz teleport spolu s příkazovým blokem: což je speciální druh bloku, jehož použití vás naučíme, mají v kombinaci potenciál umožnit hráči stoupnout na přítlačnou desku a teleportovat se na určité místo pokaždé, když na tuto přítlačnou desku stoupne.

 

Kroužek Minecraft pro děti

 

Podpora kreativity a Minecraft programování

Pomocí příkazů jako "fill", "say", "tp" a dalších si vytváříme představu o tom, jak můžeme počítačům dávat pokyny, aby nám pomáhaly dělat různé věci. Budujeme si také porozumění tomu, co který blok dělá, a pomocí funkcí těchto bloků můžeme vytvářet kreativní a udržitelná inženýrská díla, jako jsou automatické farmy, chronologie zajímavých událostí a tajemné hrady. Počítače jsou motory tvořivosti a Bridge Academy vás naučí, jak začít tyto podivuhodné mechanické bestie řídit.

Zaujal vás tento koncept? Přihlaste své dítě nyní! - Virtuální Programování v Minecraftu

 



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.