Vzdělávání dětí za pomoci moderních technologií

Vzdělávání dětí za pomoci moderních technologií

Technologie jsou součástí života téměř každého z nás.  Naše děti byly narozeny do digitálního světa a i když se může zdát, že právě toto je překážkou v jejich vývoji, není tomu tak. My v Bridge Academy věříme, že se zavedením technologií ve školách a v domácím prostředí se otevře obrovské okno příležitostí v učení dětí.  Počítače, tablety a další technologie jsou účinným nástrojem při učení dětí, pokud je zvolen správný postup. Správným postupem při jakémkoliv vzdělávání je 1. aktivní zapojení 2. častá interakce a 3. zpětná vazba. Stejně jako u všeho je však umírněnost důležitá a pro naše děti není nic lepšího než praktické příležitosti k učení v reálném životě.

Výhody moderních technologií jako nástroje pro učení

  • Technologie jsou dalším prostředkem pro poskytování informací a další nástroj pro učení.  Některé technologické a vzdělávací hry, nebo třeba aplikace jsou vysoce interaktivní, což může studenty aktivně zapojit, zvýšit jejich pozornost a zvýšit míru soustředěnosti například na domácí úkol, protože když je něco baví, věnují tomu veškerou pozornost.
  • Technologie nám poskytují aktuálnější učební materiály.
  • Technologie mohou být použité jako motivacační nástroj pro děti.
  • Technologie poskytují další způsoby, jak prozkoumat koncepty a dovednosti, a mohou pomoci dětem rozvíjet porozumění neprozkoumaných oblastí, které byly pro naše rodiče nedostupné.
  • Připravíte děti na budoucnost a aktuální technologický pokrok a vývoj.
  • Moderní technologie souvisí s vývojem IT, který představuje jednu z nejlépe se rozvíjejících oblastí na trhu.

Proč jsou technologie důležitou oblastí vývoje dětí?

Náš každodenní život je plný technologií a pro dospělého člověka, který se pohybuje světem, je pochopení této technologie zásadní. Čas u obrazovky, kybernetická bezpečnost a zdraví jsou oprávněné obavy většiny rodičů. K seznámení svého dítěte se zázraky učení s technologiemi Vám bude stačit pouhé předání tabletu k prozkoumání.  Při učení s technologiemi lze budovat různé dovednosti a mohou být spojeny s mnoha oblastmi učení. Například použití kamery při zkoumání přírodního světa může být dále rozšířeno o matematiku a výzkumné dovednosti. To představuje odrazový můstek, který zavádí myšlenku, že otázky mohou být zodpovězeny pomocí technologie, a zároveň umožňuje dětem být kreativní při fotografování. Tato myšlenka se rozšiřuje, jak dítě stárne a je seznámeno s různými typy technologií. Co mohou vytvořit na počítači pomocí digitálních uměleckých programů? Co mohou psát, zkoumat a číst? Najednou se učení s technologiemi stává mnohem zajímavějším. Mnoho výzkumů prokázalo, že rozvoj logického myšlení, matematického myšlení, a schopnosti řešit problémy dítě může získat právě například z naučných her. Takové zaměření mají hry jako například Minecraft nebo Roblox.

Pokud byste chtěli Vašemu dítěti pomoct právě v rozvoji těchto dovedností a zároveň oceníte, že se naučí něco nového, smysluplného a přínosného do života, určitě neváhejte a přihlaste jej na jeden z našich vzdělávacích kroužků, které probíhají v Brně, Praze, Mostu, v Teplicích a v Plzni. Samozřejmě jsme mysleli na všechny a poskytujeme kurzy nejen osobně na školách ale nabízíme také online kroužky z vašeho domova.

Zapojení a účast rodičů

Moderní technologie otevírají mnoho dveří, pokud jde o budování vztahů. Svět se stává mnohem větším místem, protože komunikační platformy poskytují příležitost vidět a mluvit s rodinnými příslušníky.  Používání technologií udržuje vzdělávání otevřené a zábavné. Prostřednictvím učení technologiemi se děti učí bezpečně, nezávisle a svobodně.

Technologie je vynikajícím doplňkem pro děti a učení, a to jak jako zdroj, tak jako oblast rozvoje. Učení s technologiemi poskytuje dětem nástroje pro rozšíření jejich znalostní základny a prozkoumání různých dovedností.

Udržitelnost a technologie, ruku v ruce

A navíc, uvědomili jste si, že technologie nám můžou pomoci žít udržitelněji a šetřit životní prostředí? Díky pokrokům, kterých jsme dosáhli jen v posledním desetiletí, existují nástroje, které lze použít k ochraně planety a naší budoucnosti. Technologie nám umožňují snížit spotřebu energie a také existují aplikace, které nám umožňují sledovat naši uhlíkovou stopu a být svědomitější při rozhodování. Obojí prospívá životnímu prostředí. V Bridge Academy prosazujeme témata souvísející s udržitelností a životním prostředím. Pokud i vy patříte mezi hrstku lidí, kterým tyto témata nejsou lhostejné, sledujte nás na Instagramu, kde můžete sledovat naše aktivity. 



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.