Lektorka Míša

Lektorka Míša

Tohle je Míša: mentorka kroužku Virtuální programování v Minecraftu.

Míšo, co je hlavní náplní tvojí práce? 

Už několik měsíců funguji jako mentorka dětských online kroužků programování v Minecraftu. Děti v týmu vymýšlejí, na čem a jak budou pracovat, aby naplnily zadání projektu. Já jsem pro ně průvodkyní, která jejich myšlenky navede dobrým směrem a pomůže s programováním, či s jinými problémy.

Co tě nejvíc baví? 

Baví mě děti učit nově věci a to, jak jsou kreativní. I když se mnozí nikdy naživo neviděly, od první lekce dokážou vzájemně komunikovat a vytvářet úžasné projekty. Také mám moc ráda náš tým mentorů, jsme skvělá parta.

Co to přináší tobě a co dětem? 

Všem nám to přináší schopnost přizpůsobit se a hledat nová řešení. Při vytváření projektu nikdy nevíme, na jaký problém narazíme. Musíme pak všichni spojit síly a vymyslet, co dál. Na kroužky se vždycky všichni moc těšíme. Je to zábava.

Kolik času věnuješ vedení kroužku? 

Já osobně vedu tři skupiny dětí. Pracuji dvakrát do týdne, dvě až tři hodiny denně. Jednou za čas máme také organizační meetingy s ostatními mentory. Množství práce mám nastavené podle svých možností, abych v pohodě stíhala školu a jiné aktivity. 

Jaký by měl být ideální mentor Minecraft kroužku? Pro koho je tato činnost vhodná? 

Určitě by měl mít alespoň základní zkušenosti s Minecraftem a obecně s počítačem. Musí být trpělivý a přátelský, protože přeci jen pracuje s dětmi. Také by měl být otevřený novým příležitostem a výzvám a určitě ochotný učit se novým věcem.
 

Splňujete podmínky, které Míša v posledním bodu zmínila? :) Přidejte se k nám! Hledáme nové posily do týmu. Více informací naleznete zde: KARIÉRA (bridgeacademy.cz)




 

Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.