10 Nejlepších tipů, jak se sám naučit anglicky

10 Nejlepších tipů, jak se sám naučit anglicky

Obklopte se angličtinou

Nemusíte být v anglicky mluvící zemi, abyste se obklopili angličtinou. Najděte způsoby, jak angličtinu začlenit do vašeho každodenního života doma. Může se jednat o psaní nákupního seznamu, čtení novin, poslech rádia, psaní deníku v angličtině nebo poslech angličtiny na mobilním telefonu při cestování do práce.

 

https://www.bridgeacademy.cz/cz/anglictina-pro-deti-s-ceskym-lektorem-online.html

 

Vytvořte si anglické přátele

I když nežijete v anglicky mluvící zemi, pravděpodobně v okolí žije mnoho cizinců. Najděte způsoby, jak se setkat s rodilými anglicky mluvícími lidmi: navštěvujte zahraniční bary a restaurace, vstupujte do sportovních a společenských klubů nebo organizujte jazykové výměny. Můžete se dokonce dobrovolně stát průvodcem na místní turistické atrakci a setkat se s anglicky mluvícími lidmi z celého světa.

Najděte si studijní partnery

K procvičování angličtiny nepotřebujete rodilé mluvčí. Najděte si studijního partnera nebo založte anglický kroužek a pravidelně se scházejte, abyste mluvili anglicky. Můžete se navzájem motivovat a budete se učit tím, že budete pomáhat druhým s jejich problémy.

Používejte autentické materiály

Pouhé čtení angličtiny v učebnicích může být nudné. Zkuste si přečíst anglické texty napsané pro rodilé mluvčí. Zpočátku to bude výzva, ale v moment, kdy to zvládnete budete velmi nadšení. Pokud nemůžete najít anglické knihy nebo časopisy, použijte internet a čtěte si zprávy v anglickém jazyce.

Připojte se online

Připojte se online a můžete být v kontaktu s lidmi z celého světa. Připojte se k chatovacím místnostem nebo fórům, absolvujte online kurz angličtiny nebo najděte kamaráda, který si procvičí svou angličtinu a zároveň pozná různé kultury. Se sociálními médii je snazší než kdy dříve zůstat v kontaktu s přáteli z celého světa.

Náš rodilý mluvčí Vás provede kurzem angličtiny, který potřebujete pro práci, studium a každodenní život. Vyzkoušejte lekci zdarma

Stanovte si realistické cíle

Dejte si důvod ke studiu: chcete se zlepšit, mít možnost mluvit se svými zahraničními kolegy, studovat v zahraničí nebo strávit příští dovolenou v anglicky mluvící zemi? Stanovte si krátkodobé i dlouhodobé cíle a sledujte svůj pokrok.

Poslouchejte skutečnou angličtinu

Trénujte své ucho poslechem angličtiny mluvenou normální rychlostí, i když všemu nerozumíte. Procvičujte si také poslech, aniž byste viděli věci napsané, a nebojte se věci poslouchat několikrát, abyste v nich zachytili jakoukoli zajímavou nebo neobvyklou slovní zásobu. Je snadné na internetu najít bezplatné anglické podcasty. Tiskové agentury z většiny anglicky mluvících zemí mají audio a video zprávy k dispozici zdarma online.

Najděte zábavné způsoby, jak se učit nová anglická slovíčka

Pokud rádi zpíváte, vyhledejte slova pro své oblíbené anglické písně. Nebo pokud si pamatujete, co vidíte, napište nová slova do poznámek „Post-it“ a rozlepte je po domě. Vytvořte vtipné příkladové věty nebo nakreslete malé obrázky vedle nové slovní zásoby, abyste si ji zapamatovali.

 

Mezinárodni lekce Minecraftu

 

Poznejte zahraniční kulturu

Seznamte se s lidmi a kulturou anglicky mluvících zemí. Učení se jazyka není jen o gramatice a slovní zásobě: je to o komunikaci s lidmi, kteří mají různé způsoby myšlení i mluvení!

Bavte se jazykem!

Naučit se jazyk dá práci, ale pokud se budete bavit, budete se toho snáze držet. Hrajte hry, luštěte křížovky, zpívejte písničky, čtěte komiksy a nedělejte si starosti s tím, že budete dělat chyby – dělat chyby je často způsob, jak se nejlépe naučit!

 

Výuka angličtiny | Bridge Academy



Related Products

Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.