7 důvodů, proč se vyplatí absolvovat online kroužky

7 důvodů, proč se vyplatí absolvovat online kroužky

Online kroužky mají pro studenty několik obrovských výhod oproti osobnímu školení.

Pro studenty, kteří nikdy neabsolvovali online kroužek, může být přihlášení na kroužek trochu zastrašující. Většina z nás je zvyklá na tradiční model kroužků, kdy chodíme do učebny a učíme se osobně od instruktorů. Jsme zvyklí vybírat si kroužek podle toho, co je v daném semestru k dispozici, komunikovat s kolegy tváří v tvář a mít pravidelný rozvrh hodin.

Jinými slovy, víme, co nás čeká.

Online kroužky samozřejmě často nemají pevně stanovené časy výuky, osobní setkání se spolužáky ani omezený výběr kurzů. Ale to, co jim chybí v tradiční struktuře, více než vynahrazují tím, že nabízejí výhody, které by ve standardní třídě byly jen těžko možné.

Ukázat studentům výhody vašeho online kroužku může přesvědčit i ty nejodhodlanější studenty. Zde jsou některé z hlavních výhod online kroužků.

1. Online kroužky jsou mobilní a flexibilní.

Pro studenty, kteří mají nabitý rozvrh, může být dojíždění na kroužek překážkou. To platí zejména pro studenty, kteří se zároveň snaží skloubit požadavky pracovního a rodinného života. Online vzdělávací příležitosti jsou však flexibilní a přizpůsobí se jakémukoli rozvrhu.

Ať už se studenti účastní kurzů na cestách, během polední pauzy nebo po škole, online kroužky mohou vyplnit vzniklé mezery.

2. Online kroužky jsou cenově dostupnější než osobní výuka.

Další výhodou online kurzů je obvykle jejich nižší cena. Není to proto, že by výuka byla levnější – spíše proto, že je spojena s menšími institucionálními náklady, které mají větší kamenné instituce.

Samozřejmě i online kroužky mají určité režijní náklady, včetně nákladů na hosting, reklamu a vývoj. Ale i malé studium kroužků bude muset každý měsíc hradit nájemné a střední škola toho má mnohem více, od nákladů na vlastnictví a údržbu školy až po platy administrátorů a vyučujících. Studenti po celé zemi hledají způsoby, jak si zvýšit kvalifikaci v zaměstnání, aniž by se museli zadlužovat. Online kroužky tuto mezeru zaplňují cenově dostupnějšími nabídkami vzdělávání.

3. Online kroužky jsou rozmanitější, což jim umožňuje sloužit specifickým zájmům.

V tradičním prostředí učebny je k vytvoření kurzu zapotřebí hodně. Musí vědět, že o předmět bude mít zájem dostatečný počet studentů, aby se vyplatil, a tato poptávka musí pocházet od studentů, kteří jsou dostatečně blízko, aby mohli kurz navštěvovat. A tato poptávka musí přetrvávat rok co rok, jinak přijde spousta práce na vývoji vniveč.

Protože však online kroužky nejsou omezeny zeměpisně, je mnohem snazší přilákat studenty, kteří mají zájem o neuvěřitelně úzce specializované kroužky. A je pravděpodobnější, že tyto kroužky budou k dispozici, kdykoli je studující bude potřebovat, místo aby po semestru zmizely.

4. Online kroužky oslovují globální publikum pro rozmanitější komunitu.

Když už mluvíme o globálním dosahu, online vzdělávání může studujícím zprostředkovat kontakt se spolužáky z celého světa. Tato šíře zkušeností přispívá ke zlepšení vzdělávacího prostředí pro všechny studenty tím, že jim umožňuje kontakt s různými způsoby, jakými studenti řeší situace ve svých zemích. Díky většímu počtu zkušeností, z nichž mohou čerpat, získávají žáci nové bohatství a hloubku svých znalostí, které by jinak nezískali. My jsme si tento rok pro studenty připravili mezinárodní kroužek Minecraftu, který je veden lektorem z USA. Přihlaste se na kroužek ještě dnes!

 

5. Online kroužky jsou experimentálnější a inovativnější.

Online kroužky musí často kompenzovat nedostatek tradiční učebny tím, že se spoléhají na nové technologie. To zase otevírá pedagogům nové možnosti experimentování se způsobem výuky v kurzech. Od kreativních zadání kurzů až po inovativní technologie, jako je rozšířená realita a virtuální realita, online vzdělávání mění způsob výuky. A z velké části je to proto, že online kroužky nesdílejí omezení tradičních učeben.

Pokud vytváříte vlastní kroužek, měli byste zvážit, zda se k těmto možnostem přiklonit. Vytvoření nového rámce kroužku může být pro studenty velkým prodejním argumentem a může vás odlišit od ostatních kroužků nabízejících podobné lekce.

6. Online kroužky pomáhají studentům rozvíjet jejich kariéru

Mnoho studentů se obrací na možnosti online kroužku jako na prostředek k dalšímu rozvoji své kariéry. Mnoho pracovních míst má specifické požadavky nebo možnosti profesní certifikace, které jsou přizpůsobeny jejich oboru. Tyto certifikace obvykle nejsou nabízeny na univerzitách ani na komunitních vysokých školách, což může někdy ztěžovat jejich získání, pokud společnost nemá program rozvoje zaměstnanců.

 

7. Online kroužky jsou přístupnější pro studenty se speciálními potřebami.

A konečně, online vzdělávání otevírá učebny celé oblasti studujících, kteří by se jich jinak nemohli zúčastnit. Například pro studenty s pohybovým omezením může být obtížnější dostat se do třídy, zejména pokud mají omezené možnosti dopravy nebo jsou odkázáni na pomoc druhých.

Studenti se zrakovým nebo sluchovým postižením mohou být schopni navštěvovat prezenční kurz, ale mohou s tím mít také větší potíže, zejména pokud učebna není uzpůsobena jejich potřebám. A pro osoby s poruchami učení je často užitečnější studovat soukromě, kde mohou látku zvládnout svým vlastním tempem.

Zatímco tradiční instituce mají povinnost nadále zpřístupňovat svá zařízení všem studentům, online vzdělávání může tuto potřebu naplnit a zároveň přinést i další již zmíněné výhody.

Online kroužky nejsou jednodušší ani pohodovější než prezenční a studující stále potřebují k jejich absolvování podporu zkušených mentorů.

Přes všechny jejich výhody je třeba pomoci několika věcem, kterými online kroužky nejsou. Například nejsou jednodušší než jiné kroužky. Studenti, kteří se přihlásí do online kurzu, se často domnívají, že jej zvládnou s menším úsilím, což je recept na katastrofu. Stejně tak může být absolvování kroužku z domova pohodlnější, ale také rozptylující.

Dejte svým studentům realistická očekávání ohledně toho, co bude potřeba k dokončení online kroužku, a vytvořte síť podpory pro případ, že by se dostali do potíží. Pokud se vám to podaří, pomůžete svým studentům plně využít možnosti online vzdělávání.

 

Jsme nadšeni oznámit, že od září spouštíme online kroužky pro děti! Tyto kroužky přinášejí mnoho výhod oproti tradičnímu osobnímu školení. Mobilní a flexibilní charakter online kroužků umožňuje studentům přizpůsobit si svůj rozvrh a snadno je začlenit do svého nabitého harmonogramu. Navíc jsou online kroužky cenově dostupnější, což umožňuje studentům zvýšit své kvalifikace bez finanční zátěže. Rozmanitost kurzů a globální dosah online vzdělávání zajišťují, že studenti mohou najít kroužky, které splňují jejich specifické zájmy, a navázat kontakt s lidmi z celého světa. Inovativní technologie a experimentální přístup v online kroužcích otevírají nové možnosti výuky a pomáhají studentům rozvíjet svou kariéru. Navíc jsou online kroužky přístupnější pro studenty se speciálními potřebami, což přispívá k větší inkluzi a rovnocenným příležitostem ve vzdělávání. Pokud hledáte vzdělávací program, který je inovativní, flexibilní a nabízí mnoho příležitostí, přihlaste se na naše online kroužky ještě dnes a objevte nový svět vzdělávání!

 



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.