Kariéra v IT? 6 důvodů, proč byste to měli zkusit

Kariéra v IT? 6 důvodů, proč byste to měli zkusit

IT profesionálové mohou pracovat v jakémkoli odvětví.

Nejen, že roste poptávka po IT profesionálech, ale také mají výhodu v tom, že mohou pracovat v téměř jakémkoli odvětví. Technologie pohání podniky všech typů, což znamená, že na vás čeká pozice v oblastech velmi odlišných, jako je maloobchod, finance nebo třeba školství. Jednoduše řečeno, máte jistotu, že seženete zaměstnání.

IT kariéra má vysoký výdělečný potenciál

Průměrný hrubý měsíční plat IT technika je kolem 90 000 Kč (hrubého), tím se řadí na 13. pozici v platové třídě.

Jedná se o inovativní kariérní oblast.

Oblast technologií neustále roste a mění se. Proto mnoho firem potřebuje zaměstnance, kteří jsou nadšeni, že mohou být součástí inovace. Pokud se často nudíte a neustále přemýšlíte nad tím, jak by věci mohly být lepší nebo efektivnější, pravděpodobně byste se hodili pro kariéru IT.

Práce není nikdy nudná

Mnoho IT profesionálů sdělilo, že rozmanitost v jejich pracovních dnech je jednou z nejlepších částí jejich práce. Samozřejmě podrobnosti budou záviset na konkrétní pracovní pozici, o kterou se budete ucházet. Ale nejpravděpodobnějši náplní Vaší práce bude hledat nová, efektivní řešení problémů a také brainstorming.

Pracovní příležitosti najdete na mnoha místech

IT průmysl byl lídrem v práci na dálku ještě předtím, než udeřila pandemie COVID-19 a proměnila mnoho kariér v práci z domova. Je to pravděpodobně nejflexibilnější kariéra. Můžete pracovat sami nebo v týmu, a je to jen na vás.

Můžete začít studovat jakýkoliv obor

Ať už se rozhodne studovat obor informační technologie nebo ne, jedno je jisté: Na rozdíl od mnoha jiných profesí může být vaše cesta zahájena v závislosti na vašich cílech a kariérních potřebách. Vaše kariéra může začít například získáním pouhého certifikátu.

Našlápněte Vašemu dítěti kariéru už v raném věku za pomoci našich vzdělávacích kroužků nebo příměstských kempů, které jsou cílené na technickou oblast se zaměřením na rozvoj logického myšlení v kolektivu.

Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.