Začínáte s programováním? Minecraft Vám může pomoct

Začínáte s programováním? Minecraft Vám může pomoct

Jak Minecraft pomáhá s kódováním?

Minecraft používá k vytvoření světů a objektů zjednodušenou blokovou strukturu 1×1. Je velmi snadné je přeložit do programovacího jazyka složeného z 1 a 0, které určují, co program dělá a jak běží.

Tento binární jazyk pak může být komunikován do počítače prostřednictvím řádků kódování. Pochopení základů kódování je neuvěřitelně užitečná dovednost (zde je důvod).

Užitečný tip: Pokud má vaše dítě zájem prozkoumat kariéru v práci s počítači, videohrami nebo jinými obory souvisejícími s programováním, může jim letní kemp programování nabídnout skvělý úvod do problematiky.

Není pochyb o tom, že znalosti kódování a technologií mohou dětem pomoci s vyhlídkami na budoucí kariéru a uplatněním se na trhu práce. Kromě toho však může kódování také pomoci s „nyní“ vzdělávání; je to vysoce použitelná dovednost, která pomáhá kreativitě, logice, řešení problémů a matematice.

Je Minecraft dobrý úvod do programování pro děti?

Skutečným klíčem k výuce kódování dítěte je nalezení správné motivace. Minecraft to nabízí, protože kombinuje zábavnou hru, kterou milují, s jemným úvodem do funkcí kódování.

Způsob, jakým Minecraft pohltí děti, může být použit k tomu, aby je zaujal, aby se naučily něco užitečného zábavným způsobem, který není jako práce.

Minecraft lze vylepšit modifikacemi (nebo „mody“), které jsou vnějšími řetězci kódu, které mění hru zevnitř, jako je generování příšer, dávání hráčům lepší zdraví nebo předměty, a dokonce i přikázání nehratelným postavám, aby dělaly konkrétní věci.

Tyto mody se obvykle stahují prostřednictvím webu třetí strany, přičemž hráči sdílejí své vlastní mody v rámci online komunity, aby je mohl používat každý, ale můžete si snadno vytvořit své vlastní mody, které vylepší svůj vlastní herní zážitek přesně tak, jak chcete.

Vzhledem k relativní jednoduchosti Minecraftu jako hry je naučit se jej upravovat dobrým odrazovým můstkem k tomu, abyste se naučili manipulovat a vytvářet kód pro jiné hry a programy.

Je kódování v Minecraftu pro děti snadno pochopitelné?

Kódovací jazyky často obsahují mnoho řetězců slov, čísel a písmen, což znamená, že složitější kódování vyžaduje hodně psaní. To se dětem a lidem, kteří si nejsou příliš jisti rychlým psaním, může často zdát skličující.

Programy jako Minecraft: Education Edition však nabízí mnohem vizuálnější a méně komplikovaný způsob, jak se naučit kódovat jako začátečník pomocí vizuálního blokového kódování. To zahrnuje jednotlivé bloky předem napsaného kódu, které lze přetáhnout do skriptu, stejně jako dílek skládačky.

Tyto předem napsané části slotu kódu společně vytvářejí plně funkční skripty, což znamená, že se nemusíte starat o překlep nebo překlep nesprávného kódu a že váš program nebude fungovat, když chcete.

Toto vizuální programování pak může být použito jako odrazový můstek k tomu, abyste si napsali své vlastní jednoduché řetězce kódu, které se brzy stanou delšími a delšími a složitějšími, jak si budete více věřit ve své schopnosti.

Navíc Minecraft umožňuje okamžité implementování kódování, takže můžete přesně vidět, co ve hře děláte v reálném čase. To je mnohem užitečnější než jiné hry, které byste museli neustále zavírat a znovu otevírat pokaždé, když jste provedli změnu, abyste viděli výsledky.

Minecraft: Education Edition umožňuje současné spuštění programu a hry v rámci stejného programu, což hráčům umožňuje velmi rychle přeskakovat mezi hraním hry a kódováním nové modifikace.

Jaký kódovací jazyk používá Minecraft?

Existují stovky různých kódovacích jazyků, které se můžete naučit, přičemž každý kód se liší svou složitostí a tím, k čemu byly vytvořeny.

Některé kódovací jazyky jsou vyvinuty tak, aby vyhovovaly určitým úlohám: například některé jazyky jsou lepší pro vytváření webových stránek, zatímco jiné jsou lepší pro počítače určené k provádění matematických výpočtů nebo k obsluze strojů v reálném životě.

Kódovací jazyk, který Minecraft používá, je Java. Toto jméno vám může být známé, pokud hodně používáte počítač. To je program, který má hrnek s horkou kávou jako logo, které vás občas požádá o povolení k instalaci aktualizace. Je to proto, že mnoho programů ve vašem počítači používá ke spuštění Java, někdy ve spojení s jinými jazyky.

Java je jedním z jednodušších programovacích jazyků, což znamená, že je často jedním z prvních, které se lidé učí. Složitější programovací jazyky se mohou velmi snadno mýlit, což může být frustrující při snaze naučit se provádět jednoduché úkoly a může vás to odradit od vytrvalosti.

Naučit se všechny programovací jazyky může být složité. Stejně jako u jiných jazyků je učení se, dobrý způsob, jak si upevnit základy ve své mysli.

To je důvod, proč se lidé snaží zaujmout děti tím, že se to naučí v ranných fázích svého vzdělávání. Používají programy, jako je Minecraft, jako bránu ke složitějším programům a přimět děti k zájmu o počítače a programování prostřednictvím věcí, které milují.



Related Products

Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.