8 důvodů, proč je Roblox řazen mezi vzdělávací programy pro děti

8 důvodů, proč je Roblox řazen mezi vzdělávací programy pro děti

Co je Roblox?

Roblox je bezplatná platforma, která uživatelům poskytuje možnost vytvářet videohry a další podobné projekty. Je k dispozici na široké škále zařízení, jako jsou notebooky, tablety, počítače, konzole, a dokonce i populární VR soupravy pro virtuální realitu.

Uvnitř hry se děti mohou rychle naučit, jak stavět úrovně pomocí Roblox Studio, chytrého stavebního nástroje, který jim umožňuje manipulovat s předměty a terénem, ​​umisťovat předměty a zadávat jednoduché nebo složité skripty (podle toho, jak dobře znají kódování).

Odtud pak mohou publikovat a sdílet své výtvory s ostatními uživateli v komunitě, pokud si to přejí. Roblox může děti naučit některé neocenitelné dovednosti.

Děti mají přístup k velkému množství her vytvořených uživateli, z nichž mnohé jsou mimořádně oblíbené a denně je hrají tisíce a někdy i miliony hráčů.

Obecně platí, že mnoho z těchto her je zdarma, nicméně Roblox má měnový systém (nazývaný Robux) a neostýchá se umožnit podnikatelským uživatelům účtovat si za právo hrát jejich výtvory.

Podobně si děti mohou zakoupit Robux a utratit ho za různé skiny postav a vybavení ve hře. V důsledku toho byste se měli ujistit, že sledujete a chráníte heslem všechny kreditní karty, které jste zadali do systému.

 

 

Jak může Roblox vzdělávat děti?

Roblox učí děti kreativitě

Ale co přesně je na Robloxu, který umožňuje svým hráčům být tak kreativní?

Na rozdíl od většiny ostatních her, které jsou obvykle více zaměřeny na lineární vyprávění a jediný hnací příběh, je Roblox především o vytváření her a prostředí.

Zasazením hráče do prostředí otevřeného světa může dítě nejen stavět struktury ve studiu Roblox, ale také celé hry, které mohou hrát ostatní lidé. Tyto hry pak lze sdílet v komunitě Roblox.

Ve skutečnosti mnoho lidí říká, že hry jako Roblox je inspirovaly k tomu, aby začali dělat hry profesionálně. Je to platforma, která dětem umožňuje začít s jednoduchými cvičeními kódování a nabízí skvělý úvod do kreativního designu videoher.

Roblox má také další studiový software, Roblox Studio, který umožňuje spoustu tvůrčí svobody a dává hráči úplnou kontrolu nad designem čehokoli, co dělá.

Zatímco hry jako Minecraft vám umožňují stavět jeden blok po druhém, Roblox vám umožňuje vytvářet složité struktury pomocí několika jednoduchých kliknutí, přizpůsobení velikosti a řadě barev a textur.

To znamená, že vytváření je rychlejší, snazší a složitější než pouhé skládání bloků najednou a umožňuje vám mít naprostou kontrolu nad vším ve světě vaší hry – a pokud vůbec něco, může dětem skutečně umožnit kreativitu.

Roblox učí děti vůdčím schopnostem a dovednostem týmové hry

Vzhledem k povaze hry pro více hráčů je kooperace název hry, pokud jde o Roblox, bez ohledu na to, jakou hru hrajete.

Zatímco hraní o samotě je jednou z možností, většina hráčů se připojuje k sociální interakci a k ​​tomu, aby si navzájem pomohli dosáhnout svých cílů ve hře.

Může to být nastavením týmu, který bude hrát společně na různých úrovních, ať už na úrovních, které jste vytvořili sami, nebo na úrovních nahraných jinými hráči. Mnoho dětí si nakonec vytvořilo dobré online přátelství prostřednictvím sociálních her pro více hráčů, jako je Roblox, i když se ve skutečnosti nikdy nesetkají tváří v tvář.

Zatímco někteří lidé zakládají online týmy, aby společně procházeli a dokončili úrovně, dalším způsobem hraní jako party je pracovat na vytvoření světa společně. Dvě hlavy jsou koneckonců lepší než jedna, a když na společném projektu pracuje více lidí, bude to hotové rychleji a bude to kombinace kreativních vizí různých lidí.

Prostřednictvím společné práce na vytvoření něčeho jako budovy nebo dokonce celého města pomůže dětem rozvíjet vůdčí schopnosti a naučit se delegovat úkoly pro efektivitu a využívat individuální talent každého.

Může také povzbudit týmovou práci, kdy si hráči navzájem pomáhají a nabízejí nápady na zlepšení, které ostatní možná ani nenapadly.

Roblox učí děti programování a kódování

Dotkli jsme se toho dříve, ale součástí toho, co dělá Roblox tak všestrannou hrou, kterou mohou lidé hrát, je jednoduchost kódu, který používá.

Roblox je vytvořen pomocí kódovacího jazyka zvaného Lua, což je konkrétní verze vytvořená speciálně pro hráče Roblox pro kódování v Roblox Studio.

Kromě vytváření prostřednictvím více vizuálních nabídek umožňuje Roblox Studio hráčům zapisovat a vkládat své vlastní psané řádky kódu pro vytváření a ovládání jednotlivých běžné předměty. Spíše, než jen procházení 3D světem může hra prostřednictvím kódování interagovat s hráčem a umožnit specifické herní styly v závislosti na tom, co tvůrce chce, aby hráč zažil.

Roblox Studio využívá kombinaci možností vytváření vizuálního světa, stejně jako přednastavené tvary a nabídky, takže hráč může budovat svět bez potřeby kódovacích skriptů.

Jak však prozkoumávají studio a získávají větší sebevědomí při vytváření složitějších věcí, začnou používat malé kousky kódu prostřednictvím vestavěného skriptovacího nástroje studia, aby konkrétní části hry mohly dělat určité věci.

Postupem času budou tyto znalosti kódování stále složitější a umožní jim psát úplné skripty kódu Lua.

Pokud se vaše dítě zajímá především o kódování a počítače, může být učení kódování od raného věku velmi důležité pro rozvoj jeho počítačových dovedností.

Stejně jako učení se cizímu jazyku může jejich seznamování v raném věku znamenat, že s přibývajícím věkem snáze pochopí a osvojí si ho.

Naučit se kódovat může být vstupní branou k mnoha různým dovednostem a kariérním cestám, včetně práce na počítači, vývoji her, webových stránek a dalších druhů online a počítačové práce.

V dnešní společnosti, která je silně závislá na technologiích, může být učení se kódování obrovským přínosem pro tisíce různých profesí.

 

Lektoři Minecraft a Roblox | Bridge Academy

 

Roblox učí děti celkové počítačové dovednosti

Vzhledem k tomu, že náš dnešní svět je silně závislý na technologii, znalost počítačů, programů a fungování hardwaru i softwaru může být velkým přínosem pro mnoho různých dovedností do budoucna.

I když vaše dítě nemusí mít o počítače takový zájem, hraní her, jako je Roblox, může pomoci rozvíjet řadu dovedností, včetně rychlosti psaní, matematiky, a dokonce i umělecké tvorby.

Neomezený tvůrčí potenciál, který Roblox hráči umožňuje, pomáhá zapojit všechny druhy různých dovedností, které je mimo hru možná ani nenapadly.

Být sebevědomý v používání různých částí softwaru a také dobře rozumět tomu, jak používat a obsluhovat počítače bez pomoci, je užitečná a použitelná dovednost téměř v každém odvětví práce.

I když je důležité, aby vaše dítě netrávilo všechen svůj čas na počítači, tím, že mu dáváte svobodu používat jej k psaní, tvorbě a hraní, ve skutečnosti jim to pomáhá rozvíjet plynulost používání technologií, které by jim mohly velmi dobře pomoct v nadcházející době.

Roblox učí děti logice

Videohry mohou pomoci rozvíjet logické myšlení u dětí a mladých dospělých. Školy, pracoviště, a dokonce i armáda používají videohry jako způsob, jak zlepšit fyzickou a duševní reakční dobu a další dovednosti lidí.

Řešení hádanek je hlavní součástí mnoha videoher; musíte přemýšlet o strategii, zdrojích a technikách a mnohem více.

Logiku se lze naučit prostřednictvím Robloxu velmi doslovným způsobem, je to jedna z těch her, které spoléhají na pokusy a omyly, které vám pomohou naučit se skutečné jemnosti hry a jak ji hrát.

Kromě toho se kódování opírá o logické uvažování a také o testování a experimentování, abychom zjistili, co funguje a co ne.

Logika se však učí také prostřednictvím zkušeností při hraní hry, například jak se dostat přes hádanky, jak obejít určité překážky nebo jak dokončit určitou mapu.

Být vržen do hlubokého konce neznámé úrovně je obvykle nejlepším způsobem, jak nakopnout své schopnosti řešit problémy, donutit vás přemýšlet nad rámec škatulky a také použít logiku na problémy, kterým čelíte.

Jelikož vám videohra umožňuje opakovat pokus, pokud selžete, umožňuje hráči opakovat fázi, dokud to neudělá správně. To znamená, že neexistuje stejné množství nebezpečí nebo rizika, jaké by bylo v reálném životě, což dává hráči to nejlepší tréninkové hřiště, kde může uplatnit své kritické myšlení a logiku v bezpečném prostředí bez jakéhokoli ohrožení jeho bezpečnosti.

 

Roblox kroužke pro děti

 

Roblox učí děti matematiku

Kódování a matematika jdou často ruku v ruce, přičemž jedno často pomáhá posilovat druhé. Když se však některé z nich vyučují v akademičtějším prostředí, některé děti se mohou odpoutat a snadno se nudit. To je důvod, proč mnoho škol povzbuzuje děti, aby hrály speciální vzdělávací verze svých oblíbených her, jako je Minecraft a Roblox.

Rodiče často přihlašují své děti na kroužky kódování Robloxu – může se jednat o online kroužky. Tuto formu online kroužku si můžete prohlédnout v naší sekci kroužky.

Roblox se obvykle používá k výuce kódování spíše než k výuce skutečných matematických pojmů. Roblox využívá a podporuje používání mentálních matematických výpočtů, které často probíhají v zadní části vaší mysli, aniž byste o tom přemýšleli.

Ať už jde o odhad velikosti výtvoru ve studiu, kolik předmětů potřebujete pro určitý úkol, poškození, které utrpí vaši nepřátelé v boji nebo kolik stojí určité věci v herní měně.

Některé zbraně způsobí určité množství poškození nepříteli, takže musíte vědět, kolik zásahů budete potřebovat, než budou poraženi. Je to podobné, jako kdybyste museli za chodu v obchodě směnit peníze nebo odhadnout délku něčeho bez metru.

Existují dokonce hry, které byly speciálně vytvořeny hráči v online komunitách, které používají matematické problémy jako součást svých hádanek nebo jako součást online výzvy.

Roblox podporuje čtení a psaní

Je všeobecně známo, že děti se nejlépe učí, když se baví, a s Robloxem je to přesně to, co dělají. Pokud je dítě motivováno k pokroku v Robloxu, bude muset dobře rozumět písemným průvodcům, které se objevují na obrazovce. V případě, že děti hrají s přáteli, budou muset používat funkci chatu ke čtení a psaní zpráv v rámci týmové hry.

Roblox podporuje zvědavost dětí

Po hodinách Robloxu možná zjistíte, že vaše dítě je mnohem zvědavější. Součástí hry je mimo jiné fakt, že děti musí překonávat výzvy. Aby mohly postupovat ve hře dále, budou muset najít rady a triky, které jim pomohou. To může představovat online výzkum nebo dokonce výlet do místní knihovny! Vaše dítě bude muset vše analyzovat, aby našlo ty nejlepší informace.



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.