Čarování v Minecraftu: Naučte se používat enchanty s Bridge Academy!

Čarování v Minecraftu: Naučte se používat enchanty s Bridge Academy!

Minecraft, populární sandboxová hra, nabízí hráčům nekonečné možnosti tvoření a dobrodružství. Jedním z klíčových prvků hry je enchantování, což je proces, kterým můžete vylepšit své věci a získat nadpřirozené schopnosti. Enchantování přidává hře hloubku a strategii. Pojďme se společně podívat na to, jak tento proces funguje.

 

Kde začít?

Enchantování je dostupné prostřednictvím enchantovacího stolu (enchanting table), který hráči mohou postavit. Pro vycraftění enchantovacího stolu budete potřebovat knihu, diamanty (2x) a obsidian (4x). Jakmile máte svůj enchantovací stůl, postavte okolo něj alespoň 15 knihoven a můžete začít vylepšovat své věci.

Co je potřeba?

Prvním krokem je získání zkušeností. Zkušenosti můžete získat tím, že budete lovit, těžit minerály, vařit v peci nebo bojovat s monstry. Jakmile máte dostatek zkušeností, můžete začít enchantovat. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši na enchantovací stůl a otevře se vám okno s možnostmi enchantování.

Každá věc, kterou můžete enchantovat, má určitý počet slotů pro enchanty. Každý enchant má svůj vlastní efekt, který může vylepšit různé aspekty (např.: lehkost pírka – zmírňuje poškození způsobené pádem, síla ohně – protivník vzplane a začne hořet, ochrana – poskytuje dodatečnou ochranu na brnění). Můžete získat zbraně s vyšším poškozením, brnění s lepší ochranou nebo nástroje s delší životností.

 

Při vybírání enchantu si musíte dávat pozor na úroveň zkušeností, kterou máte k dispozici. Každý enchant vyžaduje určitý počet zkušeností, a čím silnější enchant si zvolíte, tím více zkušeností bude potřeba. Je důležité najít rovnováhu mezi silnými enchanty a dostupnými zkušenostmi, abyste mohli své věci vylepšit efektivně. K očarování budete přibližně potřebovat 1-3 minerálu lapis lazuli v závislosti na tom, jak moc silný enchant zvolíte. Samotné očarování předmětu vám pak odečte 1-3 XP levelu, opět v závislosti na tom, jak moc silný enchant jste zvolili.

Dalším aspektem enchantování je tzv. enchantovací jazyk. Enchanty jsou zobrazeny v podobě symbolů a písmen, které na první pohled nemusí být jasné. Jedná se o symboly z galaktické abecedy, které vám nijak zvlášť nepomohou při výběru enchantu. Pokud na danou úroveň očarování najedete myší, zobrazí se vám první možný enchant, který na 100% obdržíte. Ostatní dodatečné enchanty jsou pak náhodné nebo žádné. Záleží, kolik zkušeností (XP levelu) utratíte.

 

Čarovné knihy a kovadlina, příkazy

Očarování nemusíte aplikovat pouze na zbroj a zbraně, ale můžete také očarovat knihy, které pak lze spojit s předmětem v kovadlině. Pokud jste majitelem serveru nebo hrajete mód creative, můžete využít speciální příkaz s argumenty, který vám očaruje předmět dle vámi specifikovaných požadavků.

 

Takový příkaz může vypadat takto:

/give @p minecraft:golden_sword{Enchantments:[ {id:unbreaking, lvl:3}, {id:fire_aspect, lvl:2} ]}

Příkaz dá hráči zlatý meč, který bude mít dvě očarování: nerozbitnost úrovně 3 a sílu ohně úrovně 2.

Jedná se pouze o ukázku; ostatní dostupné enchanty a očarování jsou k dispozici na oficiální Minecraft Wiki ZDE.

 

Enchanty dělají Minecraft jednoduší a zajímavější!

Enchantování je neodmyslitelnou součástí Minecraft světa. Přidává hloubku do hry, umožňuje hráči vymýšlet další taktiky a obecně má hráč lepší požitek ze hry. Možnost vylepšit své věci a získat nadpřirozené schopnosti dodává hráčům motivaci k lovu zkušeností a tvoření optimálních enchantů. Takže příště, když budete prozkoumávat svět Minecraftu, nezapomeňte využít enchantování a zdokonalit svůj herní zážitek.

Celkově vzato je enchantování klíčovým prvkem, který dává Minecraftu jeho charakteristickou dynamiku a hloubku. Bez ohledu na to, zda jste nováček nebo zkušený hráč, vědomosti o enchantování vám umožní si vytvořit vlastní strategii a dosáhnout maximálního potenciálu vašich věcí. S vašimi nově nabytými znalostmi o enchantování se můžete ponořit do světa Minecraftu s větší důvěrou a nadšením.

 

Zajímavost: systém očarování byl v Minecraftu poprvé představen ve verzi beta 1.8, spolu s hunger barem (ukazatel hladu) a endermany.

 

Čarujte s Bridge Academy!

Věděli jste, že Bridge Academy se o podobné Minecraftí věci zajímá a nabízí plno tématicky založených online i prezenčních kroužků? Dopřejte svému dítěti perspektivní a moderní vzdělání v dnešní době plné digitalizace. Máme širokou nabídku, ze které si určitě vyberete! Více informací naleznete v sekci kroužky nebo tábory.



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.