Minecraft a Roblox nejsou sami na poli vzdělávacích her!

Minecraft a Roblox nejsou sami na poli vzdělávacích her!

Kerbal Space Program: Kosmická fyzika a inženýrství

Kerbal Space Program (KSP) je realistická simulace vesmírných letů, která umožňuje hráčům stavět své rakety, letouny a kosmické lodě a zkoumat fyziku vesmírných letů. Hra je známá pro svoji věrnou reprezentaci fyzikálních principů, což z ní dělá ideální nástroj pro výuku kosmické fyziky a inženýrství. Hráči se musí naučit ovládat různé systémy, vypočítávat trajektorie a plánovat mise na různé planety. KSP také podporuje kreativní řešení problémů, což je důležitý aspekt inženýrského myšlení.

 

Vzdělávací hry | Bridge Academy

 

Civilization VI: Historie a strategické myšlení

Civilization VI je strategická hra, která umožňuje hráčům vybudovat a řídit svou civilizaci od pravěku až po moderní éru. Hra obsahuje výzvy spojené s ekonomikou, diplomacií, vědou a kulturou. Hráči musí rozhodovat o tom, jakým způsobem budou vést svou civilizaci, a řešit historické i současné problémy. Civilization VI pomáhá hráčům rozvíjet strategické myšlení a posilovat znalosti o historii a geopolitice.

 

Hry rozvíjející historii u dětí | Bridge Academy

 

Spore: Evoluce a biologie

Spore je unikátní hra, která umožňuje hráčům řídit vývoj svého vlastního organismu od jednobuněčného stadia až po pokročilou civilizaci. Hra se zaměřuje na principy evoluce a biologie. Hráči musí přizpůsobovat své bytosti různým prostředím a situacím, což pomáhá lépe porozumět evolučním procesům a biologickým adaptacím.

 

Spore, hra pro děti | Bridge Academy

 

GeoGuessr: Geografie a světové znalosti

GeoGuessr je hra, která vám ukáže náhodně vybrané místo na světě na základě dat z Google Street View, a váš úkol je uhodnout, kde na světě se nacházíte. Hra posiluje znalosti geografie, kultury a orientace v prostoru. Hráči musí využít své znalosti geografie a logického myšlení k určení místa, na kterém se nacházejí.

 

Geoguessr | Bridge Academy

 

Brain Age: Hry pro trénink mozku

Hra Brain Age se zaměřuje na trénink kognitivních dovedností, jako je paměť, rychlé myšlení a matematika. Tato série her byla navržena tak, aby udržovala mozek v kondici a pomáhala zlepšit kognitivní funkce.

 

mimoškolní aktivity a kroužky

 

Tyto hry jsou jen některými příklady toho, jak počítačové hry mohou být vzdělávací, ale i přesto zábavné. Je důležité si uvědomit, že mnoho her nabízí vzdělávací potenciál a mohou být výborným doplňkem tradičního vzdělávání. Hraní těchto her může být zábavným způsobem, jak se učit a rozvíjet dovednosti v různých oblastech (obzvláště u dětí).

Mějme na paměti, že důležité je také fyzické zdraví, a proto doporučujeme čas strávený na počítači vybalancovat s časem, který věnujeme pohybu a jiným fyzickým aktivitám.

Nabídka úžasných kroužků v online formě zaměřených na MINECRAFT nebo na ROBLOX, naleznete ZDE.



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.