Napsal o nás internetový magazín Reportér! Počítačové hry jako výukový nástroj?!

Napsal o nás internetový magazín Reportér! Počítačové hry jako výukový nástroj?!

Na portále reporterpremium.cz jsme se dozvěděli o úspěšném projektu našeho CEO Aleše Smetany, který tisícům dětí poskytl možnost naučit se základům programování prostřednictvím populární počítačové hry Minecraft. I když mnozí rodiče mohou být skeptičtí k využití počítačových her ve vzdělávání, tento inovativní přístup ukázal, že počítačové hry mohou být pro děti užitečné a mohou rozvíjet jejich jazykové, komunikační a logické dovednosti.

Aleš Smetana založil nás, Bridge Academy, kde děti získávají nejen dovednosti v programování pomocí oblíbené hry Minecraft, ale i v dalších herních platformách. Díky spolupráci se zahraničními partnery prošly jeho kroužky tisíce dětí.

 

Kroužky | Bridge Academy

 

Minecraft, který na první pohled připomíná hry z počátku počítačové éry, si získal srdce dětí i dospělých po celém světě. Jeho kouzlo spočívá v jednoduchosti a zároveň nesmírném potenciálu pro tvoření a učení. Hráči mohou vytvářet neustále nové objekty a společnost Microsoft neustále rozšiřuje možnosti této hry. Existuje dokonce verze určená pro školy (rozšířeno např. ve Švédsku, Dánsku), která pomáhá studentům studovat matematiku, chemii a angličtinu, a tato verze je také součástí výuky v Bridge Academy. Minecraft oslovuje i děti ve věku jedenácti a třinácti let, což svědčí o jeho širokém využití a atraktivitě.

 

Kroužek Minecraft | Bridge Academy

 

Přestože počítačové hry mohou zdánlivě sloužit k pobavení, v Bridge Academy se zaměřujeme na rozvoj kreativních dovedností a kritického myšlení. Děti již od pěti let se v rámci kroužků Minecraftu učí orientaci v 3D prostoru, automatizaci a logiku, a to pomocí různých nástrojů a prvků, včetně programování v Javě a dalších programovacích jazyků. Výuka je zaměřena na projektovou metodu, kde děti pracují na různých projektech, například chytré domácnosti, chytré továrny nebo zoo, a na závěr připraví prezentaci pro rodiče a vrstevníky.

 

Výuka dětí | Bridge Academy

 

Prozkoumejte digitální svět s Bridge Academy!

Bridge Academy se tedy stává nejen místem, kde děti objevují svět programování a tvoření, ale také rozvíjejí klíčové dovednosti a kreativitu. Aleš Smetana a jeho tým přinášejí inovativní a inspirativní přístup k vzdělávání, který může obohatit životy mnoha mladých lidí.

Dejte nám šanci a vyzkoušejte si Bridge Academy na vlastní kůži!

Originální článek si můžete přečíst ZDE.



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.