10 tipů, jak udělat léto 2022 s rodinou tím nejlepším

10 tipů, jak udělat léto 2022 s rodinou tím nejlepším

Léto žije v našich představách po celý rok, protože vyživuje naši duši. Teplo... zábava... svoboda... naprostá lahoda. Ale hlavně luxus času, neomezený školou. Je čas prozkoumat, najít si nové přátele, lehnout si na záda a sledovat, jak se po modré obloze převalují mraky. Živá živost a svoboda dětských let ji mohou navždy změnit.

Zní to jako léto, které má vaše dítě? Nebo je přilepené k obrazovce? Nebo možná jen musí brzy vstávat na tábor, abys mohl jít do práce? Nebo si možná na neustálé dráždění tak zvykl, že si stěžuje, že se nudí?

Můžete získat zpět léto pro svou rodinu. Ve skutečnosti z toho se svými dětmi můžete udělat to nejlepší léto. Není potřeba cestovat ani utrácet spoustu peněz. A můžete to udělat, i když pracujete a vaše děti jsou na denním táboře.

Co děti potřebují pro krásné léto:

  • Spojení s vámi.
  • Spojení s vrstevníky.
  • Rozsáhlá letní odpoledne, kde se toho moc neděje, aby se podpořila představivost.
  • Příležitosti k rozvoji svých schopností.
  • Některé neotřelé zážitky, které vyvolávají úžas (vzpomeňte si na pozorování hvězd při kempování nebo na oceán).
  • Pokud to zní dobře, pamatujte, že to můžete udělat jednoduše. Trochu plánování a času je vše, co potřebujete.

Vím, že čas zní jako jediná věc, které nemáte nikdy dost. Většina rodičů žije s dlouhým seznamem věcí, které je třeba udělat, a cítí se neustále zaneprázdněni. Ale je léto. Vaše děti nebudou dětmi navždy. Z toho jsou vyrobeny jejich vzpomínky z dětství. Jak říká George R. R. Martin: "Léto brzy skončí a dětství také."

Father with children draws near decorated tent in suburban cottage

Proč se nyní nerozhodnete využít této příležitosti a spojit se se svými dětmi na maximum? Zde je deset jednoduchých tipů, jak udělat z letošního léta to nejlepší léto s rodinou.

1. Vyhraďte si každý den nějaký čas na zábavu s dítětem.

Ať už to je společné běhání přes postřikovač v horkém odpoledni nebo počítání hvězd na dece na dvorku před spaním, udělejte každý den alespoň jednu věc, abyste se spojili a bavili se. Pamatujte, že vždy záleží na tom, jak to CÍTÍTE, ne na tom, jak to VYPADÁ.

2. Najděte "sladké místo" pro strukturu a práci.

Výzkumy ukazují, že děti jsou během školního roku ve stresu z akademiků, domácích úkolů, společenské scény a všech aktivit. Opravdu potřebují čas na odpočinek a relaxaci.

Potřebují ale také strukturu, což znamená, že potřebují, aby jejich den a týden měl tvar, aby věděly, co mohou očekávat. Nastavte plán, zveřejněte jej, v případě potřeby jej upravte a v průběhu dne se podle něj řiďte. Můžete to udělat jednoduše. Například každé ráno, když si hrajeme, po obědě si společně čteme a pak trávíme klid v našich pokojích. Každé odpoledne proběhneme postřikovač a pak si všichni společně uděláme večeři a společně uklízíme.

Všimněte si, že navrhuji, aby se vaše děti zapojily do přípravy jídel a úklidu. To jsou základní životní dovednosti a není důvod, proč by děti všech věkových kategorií nemohly hrát roli. Dvouleté děti nemohou příliš přispět, avšak můžete je na postavit na bezpečnou stoličku. A dáte jim za úkol „umýt“ plastové nádobí, aby se začaly cítit jako součást týmu. Až jim budou tři, budou pomáhat prostírat stůl a trhat zeleninový salát. Když jim bude deset, zvládnou udělat celou večeři! Udělejte z toho zábavu a vaše děti si to přijdou užít.

3. Odhodlejte se letos v létě zbavit se stresu a jen si užívat života.

Děti přebírají naše postoje. Pokud jste ve stresu vy, budou ve stresu i ony a budou spolu bojovat a dohánět vás k šílenství. I když musíte pracovat, dokážete snad najít způsob, jak snížit stres na léto. Nezasloužíte si skvělé léto stejně jako vaše děti? Váš pozitivní přístup vytvoří ve vašem domě uvolněnou a super náladu.

4. Pomozte svému dítěti vytvořit si zdravý vztah k času

...takový, který zahrnuje důležitou životní dovednost být pohodlný ve vlastní společnosti, bez technologie. Čas je koneckonců to, z čeho se skládá život.

5. Povzbuďte své dítě, aby toto léto vyzkoušelo něco nového.

Není čas jako v létě fušovat, experimentovat a hrát si s kreativitou. Možná si chce zkusit malovat, nebo se naučit hrát na kytaru, nebo něco postavit s kladivem a hřebíky. Možná to chce zkusit napsat povídku nebo se naučit dobře házet frisbee. Nové aktivity podporují rozvoj mozku a posilují zaměření vašeho dítěte, zvládání frustrace a kontrolu impulzů.

6. Přísně omezte technologie na určitou denní dobu.

Když se děti nudí a venku je vedro, čas strávený u obrazovky může zabrat všechen jejich čas. Může to být dobrá chůva, ale všichni víme, že to děti nepotřebují. Čím více omezíte čas strávený u obrazovky, tím lépe budou děti nacházet kreativní věci, které by mohly věnovat svému času – a tím méně vás budou obtěžovat sledováním televize nebo hraním počítačových her.

7. Stanovte denní dobu čtení.

Knihy otevírají představivost, zabírají čas a dávají dětem zdravou alternativu k obrazovkám. (Čtení také vysoce koreluje se školními výsledky.) Čtení ve vašem dítěti rozvíjí lásku k příběhům a knihám, a to je to, co je donutí číst samo.

8. Proč nevyužít letošní léto k rozvoji větší emoční inteligence ve vaší rodině?

Většina rodičů ráda „učí“ své děti lekcím o tom, jak věci fungují a jak se chovat. Ale to nejdůležitější, co se vaše dítě učí, je o emocích. Například:

Jak mohou vyjádřit své potřeby, aniž by zmiňovaly ostatní lidi?

Jak mohou tolerovat nepříjemné pocity, aby je zvládli?

Jak mohou vést obtížné rozhovory a vyjít z nich s pocitem, že jsou si bližší?

Když cítí vztek, smutek, úzkost nebo nudu, co mají dělat?

Proč nevyužít čas, který trávíte se svým dítětem, k tomu, abyste začali více mluvit o emocích a nepomohli mu rozvíjet více emoční gramotnosti? Nenavrhujte přednášky, ale konverzaci, kde se více ptáte a posloucháte, než mluvíte.

9. Naplánujte si fantastické rodinné vzpomínky.

Nečekejte už. Klíčem je vytáhnout si kalendář a naplánovat si věci, které opravdu chcete dělat.

Začněte dnešní večeří tím, že se všech zeptáte, co mají na létě nejraději. Poté požádejte každého, aby vybral jednu věc pro celou rodinu, která udělá léto úplným. Před zahájením nastavte parametry. Můžete například souhlasit s tím, že nebudou žádné hotelové pobyty a celkové náklady na každou aktivitu musí být nižší než 1000 Kč (nebo jakýkoli váš rozpočet.) Zde je seznam nápadů, jak začít:

  • Kupte si badmintonový set a uspořádejte víkendový turnaj s grilováním.
  • Uspořádejte na svém dvorku vodní festival, který zahrnuje namáčení, házení vodním balónem, skluzavku a boj s vodním balónem. Oslavte konec dne melounem.
  • Půjčte si kola a vydejte se po místní cyklostezce, po které jste nikdy nejeli. Zastavte se na zmrzlinu.
  • Jít kempovat. Jděte na procházku, chytejte světlušky, opékejte buřty, zpívejte písničky, zachumlejte se do deky a společně pozorujte oheň.
  • Vyrobte si domácí zmrzlinu.
  • Povzbuďte svou rodinu, aby vymyslela své ideální scénáře a několik z nich uskutečnila.

10. Poslední týden léta si vytiskněte všechny letní fotky a udělejte si letní album.

Udělejte si o víkendu malou rodinnou oslavu, kde se společně podíváte na album a popovídáte si o nejoblíbenějších částech léta. Připomeňte si navzájem věci, které v té době vypadaly jako katastrofy, ale nyní jsou zábavné (každá rodina má nějaké takové!) Pokud to budete dělat každé léto, vytvoříte vzácné rodinné dědictví, nemluvě o rodinné tradici, na kterou Vaše dítě bude hrdě vzpomínat.



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.