7 schopností, které mohou děti rozvíjet pomoci Minecraftu

7 schopností, které mohou děti rozvíjet pomoci Minecraftu

I když se mnoho rodičů může obávat, kolik času jejich děti tráví hraním videoher, zdravý přístup ke hrám může přinést skvělé výhody při učení.

Minecraft je jedním z nejpopulárnějších programů na světě kvůli rozmanitosti možností, které uživatelům nabízí a otevřenosti herního světa. Pojďme prozkoumat 7 konkrétních věcí, které se děti učí za pomoci Minecraftu.

Stavba, navigace a konstrukce ve 3D světě

Minecraft umožňuje uživatelům stavět a konstruovat věci ve 3D prostoru. Pokud jste ještě nepracovali na počítači ve 3D prostoru, zamyslete se nad rozdílem mezi kreslením na kus papíru a vyřezáváním z hlíny. Když pracujete na vytváření struktur ve 3 dimenzích, vaše mysl dělá mnohem více výpočtů a jste nuceni dívat se na věci z různých úhlů pohledu, abyste dosáhli svých cílů.

Elektroinstalace a logická hradla

Redstone a položky související s Redstone v Minecraftu mohou fungovat jako elektrické vstupy a výstupy. Se správným zapojením můžete vytvořit mechanický pohyb nebo aplikovat logiku na elektrický systém. Můžete vytvořit obvod, který funguje jako zámek pro vaše dveře, který lze spustit pouze zevnitř vašeho domu. Můžete vytvořit obvod „hodin“ pro opakované vysílání signálu do pístu, který je ve vašem parkourovém světě nastaven jako překážka. Hoď vypínačem a otevři tajné dveře na straně hory. Lidé zašli dokonce tak daleko, že vytvořili herní počítače s Redstone.

Design krajiny a plánování

Látky jako voda v Minecraftu dodávají velkou flexibilitu vaší schopnosti budovat fungující krajinné systémy v Minecraftu. Můžete si vytvořit zahradu na kopci se solárním zavlažováním, abyste mohli efektivně pěstovat své plodiny. Pokud hledáte nějaké přirozené maskování, můžete navrhnout tajný dům na úbočí hory. Silnice, železnice nebo potoky mohou být ve vašem světě použity jako trasa mezi více komunitami, abyste mohli cestovat a obchodovat. Vedení Redstone pod tím vším může fungovat jako elektrická síť pro napájení celého města.

Herní design

Díky otevřenosti platformy Minecraft můžete navrhnout několik různých typů her. Můžete vytvořit hru, ve které otestujete své parkourové dovednosti ve světě, který má překážky, nepřátele a věci, které můžete sbírat. Můžete navrhnout a spustit dějovou linii pro dobrodružnou hru, přidat skryté stopynebo naprogramovat hru Capture the Flag a všechny je otevřít přátelům. Přepínání mezi režimy hry může designérovi umožnit otestovat svůj projekt s různými proměnnými a vybrat si, co v jejich hře funguje nejlépe.

 

 

Použití funkcí a příkazů

Spouštění příkazů v Minecraftu umožňuje mnohem více možností. Poskytuje uživatelům možnost spouštět širokou škálu vestavěných funkcí, které ovlivňují hru. Může také sloužit jako úvod do používání funkcí, proměnných a jazykové syntaxe podobné tradičnímu kódování. V kombinaci se zařízeními Redstone může použití příkazů (prostřednictvím příkazových bloků) otevřít svět Minecraftu ještě většímu množství možností.

Týmová práce a sociální dovednosti

Minecraft může být pro uživatele fantastickým způsobem, jak spolupracovat na řadě různých projektů. Možnost hry pro více hráčů vám umožní hrát se svým sourozencem ve stejném domě nebo s kamarádem na druhém konci světa. V režimu přežití můžete s kamarádem porážet davy, těžit materiály a budovat stavby, ve kterých budete žít. V kreativním režimu můžete spolupracovat na budování velkých komplexních návrhů nebo spolupracovat na nápadu hry.

Čtení a porozumění

Svět Minecraftu je obrovský. Chcete-li porozumět tomu, jak věci fungují, nebo se dozvědět, jak využívat nejnovější funkce, výzkum je zásadním prvkem. Wiki (spolu se stovkami dalších webů) rozebírá každý detail hry a poskytuje zasvěcené znalosti do složitosti hry. Pokud dáváte přednost beletrii před instruktážními materiály, je k dispozici také velké množství fanfikcí o světě a postavách Minecraftu. Můžete si přečíst příběhy o Notchovi nebo Steveovi a ponořit se do příběhu mnoha dalších postav.

Minecraft je vynikající výuková platforma, která zapojuje děti do učení kvůli jejich lásce ke světu Minecraftu. A my to samozřejmě milujeme také – zdravý přístup ke hraní, možnosti učení a spoustu zábavy. Je to skvělá kombinace! Proto jsme vytvořili soubor mimoškolních vzdělávacích aktiv, ve kterých za pomoci moderních postupů zaměřujících se na vzdělávání STEM oborů rozvíjíme dětskou kreativitu, kritické myšlení, spolupráci a komunikaci. Aktuálně se v naše nabídka aktivit skládá z kroužků, workshopů a příměstských táborů.

V současné době hledáme do svého týmu další skvělé kolegy. Podívejte se na naše inzeráty uvedené v sekci kariéra a v případě, že by Vás nějaký zaujal, dejte nám vědět.



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.