10 způsobů, jak dítě motivovat k učení (a technice)

10 způsobů, jak dítě motivovat k učení (a technice)

V dnešním tech-centrickém světě jsou dovednosti v oblasti STEM žádané jako nikdy předtím a miliony pracovních míst zůstávají neobsazeny.

A než odejdete a budete si myslet, že vaše dítě se o STEM nezajímá a ani se o STEM zajímat nemůže, vzpomeňte si, jak je STEM vlastně definován. Mluvíme o tom, jak inspirovat další generaci, aby se nadchla pro to, co věda a technologie dokážou. A na rozdíl od všeobecného přesvědčení existuje spousta způsobů, jak udělat z matematiky zábavu a prozkoumat inženýrství praktickým způsobem.

Tyto okruhy zahrnují spoustu zájmů, aktivit a příležitostí k učení, které přesahují rámec školy!

V tomto příspěvku se vracíme k základům: jak probudit lásku k učení, jen kvůli tomu. Koneckonců věříme, že STEM stojí za prozkoumání, protože je skvělý a může aktivovat dětskou představivost a zvědavost a může vést ke skvělým nápadům!

Koneckonců je to dlouhá cesta k vysněné kariéře ve STEM a my jsme měli to štěstí, že jsme pomohli mnoha našim bývalým kolegům se tam dostat. V zákulisí této pracovní nabídky, stáže nebo skvělého nápadu je toho tolik: všechny začínají jiskrou.

Tato jiskra odstartuje osobní cestu každého inovátora a my jsme tu, abychom se na tuto cestu dnes zaměřili.

Existuje několik docela úžasných destinací, o kterých mohou děti toužit a o kterých sní. Milujeme povzbuzovat děti na jejich cestě! Cesta, která může k těmto cílům vést, je však stejně důležitá, cenná a vzrušující.

Existuje nespočet přístupů, jak vštípit lásku k učení, a jedním ze způsobů jsou technologie, přičemž klíč spočívá v nalezení autentické, smysluplné „jiskry“ pro vaše dítě. Může to být přirozená zvídavost o vědě nebo technice, nebo to může být spojení s něčím, co už milují, jako jsou videohry. A i když STEM není pro každého, existuje mnohem více cest, mezioborových spojení a možností, o kterých byste ani nesívali.

Věříme, že budoucí kariéra a studium v ​​oboru STEM – zejména technologie – stojí za to a mohou změnit svět.

Také věříme, že zapojení do technologií má pro děti nespočet osobních výhod, jako je příležitost řešit problémy, pracovat v týmech, prozkoumávat základy moderního světa, budovat sebevědomí a přinášet nápady do života.

Stojí za to tyto cíle samy o sobě sledovat? Naše odpověď je jednoznačně ano! STEM není vždy dokonalá věda (ano, slovní hříčka). Je to interaktivní pole k zamyšlení s dovednostmi, pokusy a omyly a mnoha „aha“ momenty, které si můžete užít.

Zde je několik nápadů, které vám pomohou začít!

1. Vytvořte ultimátní kolekci STEM hraček

Pryč jsou časy růžového všeho pro dívky a modely aut a akčních figurek pro kluky. Dnešní špičkoví tvůrci vzdělávacích hraček zlepšují svou hru tím, že boří genderové bariéry. Díky progresivním společnostem mohou mladí lidé rozšířit své tvůrčí obzory bez tlaku na přizpůsobení se genderovým normám. V roce 2022 je nejvyšší čas, aby se všechny děti zábavnou a dostupnou formou dozvěděly o kódování, inženýrství, obvodech a dalších věcech.

2. Rozšíření schopností dítěte

Učení se STEM může zahrnovat přihlášení k odběru vzdělávacích kanálů YouTube nebo zdokonalování jejich technické gramotnosti pomocí současných nejlepších nástrojů. Zvažte také otázku, zda vaše dítě může vytvořit webovou stránku pro svůj příští školní projekt nebo najít jiný způsob, jak přinést techniku ​​do svých společenských studií nebo jazykových kurzů. Vaše dítě bude mít další výhodu v tom, že se naučí rozvrhnout svou písemnou práci a publikovat ji na fungující webové stránce. Šetří i papír!

3. Staňte se studentem

Popadněte svůj chytrý telefon nebo tablet a nechte své dítě učit VÁS o nových aplikacích, funkcích, hrách a dalším. Nezáleží na tom, jestli už jste techničtí nadšenci: mějte pocit, že vaše dítě má něco nového, o co se může podělit.

Posazení dítěte do sedadla „učitele“ je konečným obrácením rolí a umožní mu dobře využít své technické know-how (a dokonce vám může pomoci identifikovat silné stránky vašeho dítěte). Nikdy nepodceňujte pocit hrdosti, který přichází s tím, když mámu nebo tátu učíte novým technickým trikům!

4. Představte úžasné technologické vzory

Mnozí z nás jsou obeznámeni s hlavními technologickými průkopníky minulosti (Nikola Tesla, Ada Lovelace, Grace Hopper, Alan Turing atd.) Jejich příběhy a příspěvky jsou neuvěřitelné, ale když se snažíte s dítětem zaútočit na strunu, je životně důležité vystavit je současným relevantním podnikatelům a inovátorům STEM.

Mluvíme o Tylerovi „Ninja“ Blevinsovi (hvězda eSportu a obhájce vzdělávání STEM), Caterina Fake (spoluzakladatelka Flickru), Jess Lee (spoluzakladatel Polyvore), Toby Fox (vývojář nezávislé videohry Undertale) a další moderní úspěšní lidé.

Pokud jde o dívky ve STEM, je tento krok obzvláště zásadní, vzhledem k přetrvávající genderové propasti v oborech STEM. Tato odvětví mají také velký prostor pro růst, pokud jde o rozmanitost, takže je důležité další zesílení lídrů v oblasti technologií a dalších hlasů z barevných komunit. Vztahující se vzor může znamenat velký rozdíl; nikdy nepodceňujte sílu moci vzhlížet k někomu, jehož původ je podobný tomu vašemu.

A co je důležité, každé dítě se může učit, jen se učí různými způsoby. Děti se tak mohou učit i od ostatních dětí! Existuje řada blogů pro děti, které představují mladé podnikatele a další úspěšné mladé mysli.

5. Zdůrazněte sílu technologií a změny světa

Každé dítě má své vlastní důvody, proč se zajímá – nebo nezajímá – o techniku. Někomu představa kódování jen pro samotné kódování nebo vytváření robotů jen pro zábavu nestačí k tomu, aby vzbudila trvalý zájem.

Pokud to zní jako váš student, zvažte, zda se zaměříte na nesčetné způsoby, jak se technologie používají k vytváření silných změn a řešení problémů skutečného světa. Děti mají své názory (je jich hodně) a věřte nám, když říkají, že každé dítě by chtělo nějakým způsobem změnit svět k lepšímu. Nehledejte nic jiného než tyto děti, které změnily svět, jako důkaz toho, že i v mladém věku je možné mít velký vliv.

STEM jim může pomoci dosáhnout tohoto cíle!

Vaše dítě možná nebude mít zájem vyvíjet další Angry Birds, ale možná ho zaujala vyhlídka na kódování aplikace, která pomůže přinést čistou vodu komunitám v nouzi. Nebo by možná technologie mohla urychlit jejich podnikatelský nápad a zahájit jejich cestu jako „kidtrepreneur“. Promluvte si se svým dítětem o jeho zájmech a pravděpodobně vás dělí jen pár kliknutí od jeho dalšího vášnivého projektu!

6. Propagujte výuku informatiky

Pokud škola vašeho dítěte nenabízí hodiny informatiky, může se vám programování zdát jako vzdálený sen. Nejste sami! Připravili jsme si pro Vás příměstské tábory a zájmové kroužky, v kterých se zaměřujeme na technické vzdělávání dětí od 6 do 15 let.

7. Vyzkoušejte mimoškolní technické aktivity

Začlenění STEM do osnov veřejných škol může být zdlouhavý proces. Mezitím zkuste svého studenta přihlásit do virtuálních mimoškolních aktivit, jako je Úvod do programování v Minecraft nebo programování v Robloxu. Prostředí je často neformálnější než běžná třída, což studentům umožňuje být kreativní a spolupracovat s přáteli.

8. Přihlaste se na technický tábor

Chcete-li zábavnou a pohlcující technologickou výuku, zvažte letní technický tábor nebo virtuální technický tábor! Technické programy pro letní prázdniny se staly celostátní nutností kvůli nedostatku STEM ve školách.

COVID-19 vytvořil další nutnost: virtuální tábory. A i když se obnovuje stále více osobních aktivit, mnoho rodin stále hledá flexibilitu a klid, které virtuální programy nabízejí.

9. Experimentujte s online kurzy kódování

Pokud by se vaše dítě raději naučilo kódovat, používat příkazový řádek nebo vytvořit webové stránky z pohodlí domova, existuje celá řada zábavných a efektivních online výukových platforem STEM. Některé jsou zdarma a některé vyžadují předplatné, takže proveďte průzkum a určete, co je pro vašeho studenta to pravé.

Začněte s bezplatnými výukovými programy nebo zvažte online kurzy kódování pro děti a dospívající pod vedením stejných důvěryhodných instruktorů, které naši studenti znají a milují z letního tábora.

10. Přijměte hodnotu videoher

Internet je přeplněný články vychvalujícími vzdělávací hodnotu populárních videoher jako Minecraft a Fortnite. Tak o čem je ten humbuk?

Pro začátek jsou tyto hry „sandbox“ ztělesněním kreativity a představují neomezené příležitosti pro hráče, aby prozkoumali, řešili problémy a spolupracovali s ostatními. V akademickém prostředí se studenti mohou zaměřit na základní mechaniku her a ponořit se hlouběji do vývoje her, moddingu a designu úrovní. (Další informace o našich úžasných kurzech herního designu najdete zde!)

Pokud se váš student více zajímá o produkci – a zpeněžení – vlastní videohry, Roblox je neuvěřitelně populární platforma pro tvorbu her. Naše kurzy Roblox jsou ve skutečnosti každou sezónu mezi prvními, které se vyprodají!



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.