Co děti potřebují do školy? Sestavte si kontrolní seznam

Co děti potřebují do školy? Sestavte si kontrolní seznam

Sezóna návratu dětí do školy je vzrušující a je také plná nákupů, termínů, které je třeba si zapamatovat, a spousty dalších potřebných věcí, které se musí splnit.

Pomůžeme Vám sestavit dokonalý kontrolní seznam pro návrat dětí do školy!

Přiznejme si, že letošní návrat do školy znamená pro mnohé rodiny ještě výraznější změnu, než bývá obvyklé. Vzrušení ze setkání s novými učiteli, shledání s přáteli a možná milník, jako je první den ve školce nebo na střední škole, přichází letos se smíšenými emocemi, že ano?

Pravdou je, že děti si nezaslouží, aby se jen vrátily, ale aby prospívaly a prožily svůj nejlepší školní rok v životě. Chcete-li jim pomoct, bude to vyžadovat nějaké další úpravy, trpělivost a samozřejmě se ujistit, že máte všechny nezbytné věci pro návrat do školy již připravené.

Výzva přijata.

Za prvé: prohlížíte si seznamy školních pomůcek, nepochybně absolvujete výlet do papírnictví (nebo dva) a koordinujete se se členy rodiny a přáteli, aby byl průběh co nejhladší.

Nejlepší kontrolní seznam pro návrat do školy pro skvělý první den

Malé plánování je klíčem ke správnému zahájení roku; tento průvodce týden po týdnu vám pomůže zůstat nad věcí (aniž byste se cítili přetíženi) a připraví vaše dítě na úspěch ve školním roce 2022–2023.

Pro maximální organizaci a klid v duši je zde rozpis akademických úvah a „kontrolních bodů“, chcete-li, abyste se ujistili, že vaše dítě začíná tento rok s tím nejlepším krokem vpřed.

Asi měsíc před prvním školním dnem

Nyní je čas promluvit si o velkých rozhodnutích, zkontrolovat si letní četbu nebo jiné úkoly a další důležité věci, které je lepší neuspěchat. Je také čas připravit kalendář na roky 2022–2023, dávat pozor na e-maily a školu a začít tužkou rýsovat nějaké detaily.

  • Propojte se se svým dítětem. Zeptejte se jich, jak se cítí při návratu do školy: na co se těší a čeho se obávají. Tato konverzace vám pomůže usnadnit přechod a může vést k podpoře, kterou vaše dítě může v příštích několika týdnech potřebovat.
  • Rozhodněte se, zda je pro vaši rodinu vhodné prezenční vzdělávání, vzdálená škola nebo hybridní přístup. Poté znovu zkontrolujte, zda je vaše dítě zaregistrováno pro správnou možnost.
  • Přihlaste je na vzdělávací kroužky (pokud vaše dítě nějaké má). Četli jste minulý článek na téma Vzdělávací kroužky pro děti – Minecraft? Teď je čas to udělat a dozvědět se víc.
  • S dítětem se porozhlédněte po domě, abyste viděli, jaké věci již máte nebo které byste mohli znovu použít. To ušetří čas a peníze při nakupování!
  • Zapište si do rodinného kalendáře školní prázdniny, třídní schůzky a další důležité události.
  • Pečlivě si přečtěte školní nákupní seznam pro vaše dítě. Pak zjistěte, co lze zakoupit online pro doručení domů / vyzvednutí na pobočce, co může použit od staršího sourozence a co nemá a je zapotřebí výlet do obchodu. Váš seznam může být mnohem kratší, méně stresující a lépe zvládnutelný!
  • Jezdí vaše dítě autobusem? Zavedení rozvrhu s odjezdy usnadní logistiku dítěte do / ze školy.
  • Podívejte se, jaké aktivity pro obohacování dětí jsou po škole otevřené a promluvte si se svým dítětem o tom, co by chtělo dělat. Když se přihlásí do klubu nebo týmu, do kterého se rádi zapojují, budou se na začátek školy těšit s větším nadšením! Pokud se ve Vaší lokalitě nenachází žádné mimoškolní středisko, nezoufejte, připravujeme pro Vaše děti online vzdělávací kroužky, ke kterým se mohou připojit odkudkoliv.
  • Povzbuďte své dítě, aby oslovilo přátele. Opětovné spojení s dětmi na stejné lodi může pomoci zvýšit jejich pozitivitu a zmírnit obavy z návratu do školy.

Týden nebo dva před prvním školním dnem

  • Dokončete nákupy potřeb, oblečení nebo potravin. Znovu zkontrolujte, zda je vše v pořádku!
  • Určete dětem jídelníček ve škole. Ať už balíte oběd nebo kupujete oběd ve škole (nebo možná, že tuto zodpovědnost letos na sebe přebírá vaše dítě), promluvte si se svým dítětem o plánu.
  • Nastavte si věkově přiměřené organizační nástroje a povinnosti (označení složek, určení místa pro domácí úkoly, příprava batohu atd.).
  • Zejména mladší děti by mohly mít profitovat z návratu do „školního času“, pokud jde o čas spát a vstávání; týden před školou je rozumným časovým rámcem pro provedení této úpravy.
  • Pokud se učíte na dálku nebo prostřednictvím hybridního rozvrhu, nastavte svému dítěti učební prostor pro školní aktivity. Pomůže dětem udržet si pořádek a natěšit se na to, co přijde.
  • Zvažte stanovení některých SMART cílů. Možná, že vaše dítě chce být na špičce ve vědě nebo chce zlepšit rychlost odevzdání domácích úkolů – začátek nového školního roku je skvělou příležitostí k velkému snu (a skutečně ho uskutečnit).

Den a před začátkem školy

Krása skvělého kontrolního seznamu spočívá v jeho schopnosti snížit stres a tlak, když se to opravdu děje, jako je noc před začátkem školy. Naštěstí už jste dobře připraveni a nebudete potřebovat nouzový běh do obchodu.

  • Povzbuďte své dítě, aby hodně spalo. Pro každý případ jsou nastaveny alarmy s dvojitou kontrolou.
  • Pomozte svému dítěti roztřídit, jaké potřeby musí mít v batůžku první den, vs. to, co je možné postupně zařazovat v průběhu týdne (nebo uspořádat ve skříni, když mu nakonec dojdou zvýrazňovače). Vaše dítě s sebou pravděpodobně nebude muset hned tahat do školy každou jednotlivou položku ze seznamu potřeb a koneckonců (doufejme) první den neprojede všechny 3 lepidla.
  • Vyfoťte se, než půjdou do školy! Může to znít otřepaně, ale jak každý rodič ví, čas letí. Udělejte si čas a připomeňte si tento okamžik: za 20 let budete rádi, že jste to udělali!

Nevracejte se jen tak, vraťte se lépe než kdy předtím!

Chceme studentům pomoci nejen přežít, ale USPĚT v roce 2022. To je přesně důvod, proč jsme rádi, že můžeme nabídnout špičkové online skupinové a soukromé kroužky pro děti, aby byl pro děti letošní rok úžasný a pro rodiče bez stresu.

Zatímco se Vy a vaše dítě připravujete na akademický rok, jsme tu, abychom vám pomohli na každém kroku s nejnovějšími technickými novinkami, tipy a triky pro zvládání vzdělávání vašich ratolestí.



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.