Proč by moje dítě mělo mít IT znalosti?

Proč by moje dítě mělo mít IT znalosti?

IT znalost = lepší budoucnost

V dnešním světě patří IT obor mezi ty nejrychleji rostoucí. Neustále vytváří nové pozice a má zájem o nové zaměstnance. Zároveň spousta běžných pracovních pozic je nahrazována roboty, nebo chytrými aplikacemi, které budou v budoucnu nahrazovat stále více odvětví. Lidé jsou tak ohroženi, jelikož pro ně bude stále méně a méně pracovních pozic.

Ale nebojte se, práce bude pořád, jen bude vyžadovat jiné dovednosti než doposud. Pokud si bude zaměstnavatel vybírat mezi člověkem, který má znalosti a člověkem, který má tytéž znalosti a k tomu ještě umí ovládat počítač a pokročilé postupy na něm, asi je všem jasné, koho nakonec zvolí.

Tento článek Vám chce ukázat, jak zajistit Vašemu dítěti IT vzdělání již v brzkém věku života, aby si v budoucnosti mohlo získat práci svých snů, která bude nadrámec ohodnocená.

IT se ve škole ne/učí

Bohužel vzdělávací systém konkrétně v České republice silně zaostává a dětem se nedostává taková pozornost ohledně IT vzdělávání, která by byla potřebna. Oproti Americe jsme v tomto ohledu cca 30 let pozadu a naše děti již tyto IT znalosti na českých školách nemají šanci dohnat. Samozřejmě každá škola má nějakou základní výuku informatiky, ale ta je bohužel žalostná a nedostačující.

Společnost Bridge Academy z tohoto důvodu začala poskytovat dětem na českých školách kroužky techniky a programování, na které se mohou přihlásit, a tak získat výše zmíněné schopnosti.

 

IT se ve škole ne/učí

 

Plány do budoucna?

Ve školním roce 2023/24 je v plánu přivést do výuky trochu toho programování, ale programování musí přece někdo učit. Bohužel není mnoho pedagogů, kteří si věří na výuku informačních technologií v 21. století. Tito lidé se budou potřebovat nejdříve sami zaučit, než budou moci tyto dovednosti předávat dál. Proto bude trvat několik let, než bude IT výuka ve školství odpovídat dnešním standardům.

 

Plány ve výuce - Minecraft

 

IT vzdělávání a děti

Většina dětí chodí do tradiční školy primárně kvůli socializaci a kamarádům, ale výuka je nezajímá a některými předměty jsou přímo znudění. To, co se děti naučí tedy hned zapomenou a je to pro ně i učitele tak akorát ztracený čas. A ono je to dosti pochopitelné, protože na klasické škole není čas na individuální talenty a individuální potřeby žáků, protože je důležité dodržet osnovu a probrat danou látku. Vašemu dítěti se tak nikdo individuálně nevěnuje a nikdo nezjistí, jak talentované by mohlo v IT oboru být a jakou kariéru by si mohlo vybudovat.

Motivace dětí a individuální přístup k nim je ve vzdělávání opravdu zásadní a v aktuálním školství vážně chybí. Proto je vhodné dítě přihlásit do vzdělávacích kroužků či individuální lekcí, kde se najde dostatek času na individuální přístup a dotazy.

 

Řešení?

Nejlepším řešením jsou v tuto chvíli online či onsite mimoškolní kroužky, které děti učí pochopit digitální gramotnost a veškeré technologické znalosti a dovednosti, které by dnešní děti měly mít.

Bridge Academy nabízí online kroužky, kroužky na školách, příměstské tábory a individuální výuku, každé dítě si tak najde to své. Výhodou našeho programu je jeho zapracování do dětem oblíbených platforem jako například Minecraft a Roblox.

Naše školství se jednou změní, ale čekat na tento přelom by mohlo být pro Vaše dítě jen ztracený čas, když do mimoškolních kroužků je můžete zapsat ihned a za měsíc už budou oplývat znalostmi ze světa informatiky a moderních technologií. 

 

Minecraft a Roblox kroužky pro děti



Copyright © 2024 BRIDGE Academy, Všechna práva vyhrazena.